verifikimiifakteve.mksitemap
verifikimiifakteve.mksitemap

All posts by Ана Анастасовска

Përshesh prej teksti

на 18. 01. 2017 | | mk
[Recension: LSDM-ja I BËN LAJKA BDI-së: E pranueshme është platforma e partive shqiptare] Ky tekst është përplot me spekulime me muhabete të stilit “më the-të thash”. Informacionet që janë plasuar në të nuk kanë as burim, e as ndonjë vërtetim real. Artikulli është politikisht i motivuar dhe tendecioz. Linku deri te artikulli origjinalLSDM-ja I BËN LAJKA BDI-së: E pranueshme është platforma e partive shqiptare] Data dhe koha e publikimit: 10.01.2017, 13.57 Data e recensionit: 16.01.2017 Recensues: Аna Anastasovska TITULLI NUK ËSHTË MBËSHTETUR NË TEKST Vetë titulli është në masë të madhe senzacionalist dhe në shikim të parë duket bindës. Mirëpo, kur të lexohet teksti, kuptohet se ajo që thuhet në titull nuk ka asnjë bazë. Në fillim të

Gënjeshtra i ka këmbët e shkurta!

на 9. 01. 2017 | | mk

[Recension: “Libertas”-i i Sorosit edhe me një gënjeshtër të madhe: Libri i Trampit është në dispozicion të publikut, gjendet në “City mall” në Shkup]

Artikulli që e recensojmë, duke shpejtuar ta mbrojë liderin e VMRO-DPMNE-së, Nikolla Gruevskin, dhe ta sulmojë një medie tjetër, duke potencuar se është “i Sorosit”, nuk i ka kushtuar vëmendje asaj që e shkruan dhe fakteve që ua ofron lexuesve. Linku deri te artikulli origjinal: “Libertas”-i i Sorosit edhe me një gënjeshtër të madhe: Libri i Trampit është në dispozicion të publikut, gjendet në “City mall” në Shkup Data dhe koha e publikimit: 05.01.2017 Data e recensionit: 08.01.2017 Recensuese: Аna Anastasovska Duke dashur që ta kundërshtojë një artikull, teksti vetë ka bërë gabim të madh.

Titull senzacionalist për të fituar sa më shumë klikime

на 9. 01. 2017 | | mk

[Recensioni: Të shokuar: Ja kush e tradhëtoi familjen Shumaher!]

Lexuesi ynë na propozoi të bëjmë recension të këtij teksti, siç thotë ai: “Titulli implikon se në tekst do të zbulohet ndonjë njeri, ndërsa në tekst shkruan se bëhet fjalë për person të panjohur. Qartazi kemi titull që është vënë në gjah pas klikimeve dhe asgjë më tepër”. Linku deri te artikulli origjinalTë shokuar: Ja kush e tradhëtoi familjen Shumaher! Data dhe koha e publikimit: 22.12.2016 Data e recensionit: 05.01.2017 Recensuese: Аna Anastasovska

“SHOKU” NGA TITULLI MUNGON NË TEKST

Vërejtja e tij është me vend dhe mu për këtë arsye e pranuam propozimin e tij. Në fakt, titulli i tekstit është senzacionalist dhe paralajmëron se dihet personi që medieve

Do të paguhet për të hyrë në BE, mirëpo nga viti 2021

на 22. 11. 2016 | | mk

[Recension: BRUKSELI VENDOSI: Për hyrje në BE do të paguajmë pesë euro]

Теksti që i nënshtrohet këtij recensioni ka titull sensenzacionalist, mirëpo informatat që i ofron nuk janë të sqaruara në mënyrë precize, prandaj shkaktojnë huti te publiku. Linku deri te artikulli origjinalBRUKSELI VENDOSI: Për hyrje në BE do të paguajmë pesë euro Data dhe koha e publikimit: 16.11.2016 Data e recensionit: 18.11.2016 Recensues: Аna Anastasovska

JO “VENDOSI”, POR “DO TË VENDOSË” MË VONË

Në titull dhe në tekst thuhet se Brukseli ka vendosur se për të hyrë në BE duhet të paguhen pesë euro. “Për të hyrë në vendet e zonës së Shengenit, qytetarët e Maqedonisë do të paguajnë pesë euro. Komisioni Evropian vendosi se

Deklaratë e spinuar e Sheqerinskës

на 15. 11. 2016 | | mk

[Recension: Sheqerinska e dëshpëruar nga zgjedhja e amerikanëve – Humbja e Klintonit do të thotë edhe humbje e Sorosit]

Ky është një tekst i motivuar politikisht dhe i spinuar, i cili nuk ka sqarim dhe vërtetim për tezat që i ofron. Qëllimi i tij është ta shtrembërojë deklaratën e zëvendës-kryetares së LSDM-së, Radmilla Sheqerinska, që e ka dhënë me rastin e zgjedhjes së Donald Trampit për kryetar të SHBA-ve, dhe ajo, gjegjësisht partia e saj, me çdo kusht të vendoset në korelacion me Sorosin. Linku deri te artikulli origjinalSheqerinska e dëshpëruar nga zgjedhja e amerikanëve – Humbja e Klintonit do të thotë edhe humbje e Sorosit Data dhe koha e publikimit: 09.11.2016 Data e recensionit: 15.11.2016 Recensues: Аna

Trillo një deklaratë dhe bën lajm!

на 10. 11. 2016 | | mk

[Recension: Sugarevski Zaevit: Na tradhëtuat dhe na latë të pashpresë!]

Теksti që i nënshtrohet këtij recensioni është i njëanshëm dhe i pabazë për shkak se nuk ka asnjë burim dhe asnjë dëshmi që do ta mbështeste atë që është shkruar. Në këtë artikull kemi një deklaratë të pakonfirmuar, e cila ka për qëllim t’i spinojë gjërat dhe t’i bindë lexuesit se në LSDM ka pasur përçarje dhe zënka për shkak të listave për deputetë. Linku deri te artikulli origjinalSugarevski Zaevit: Na tradhëtuat dhe na latë të pashpresë! Data dhe koha e publikimit: 06.11.2016 Data e recensionit: 10.11.2016 Recensues: Аna Anastasovska

DEKLARATË E PRETENDUAR

Në fjalinë e parë të këtij teksti i sugjerohet lexuesit se ish-deputeti nga radhët e

Kur nuk ka argumente, “qëllohet” me të pavërteta

на 25. 10. 2016 | | mk

[Recension: Edhe Zaevi edhe Sheqerinska ikën nga Gruevski – publikohen bartësit e listave të LSDM-së]

Теksti që i nënshtrohet këtij recensioni përmban një të pavërtetë që në titull. Përveç kësaj, artikulli është përplot me komente, ofendime dhe etiketime për funksionarë të caktuar të LSDM-së. Linku deri te artikulli origjinalEdhe Zaevi edhe Sheqerinska ikën nga Gruevski – publikohen bartësit e listave të LSDM-së Data dhe koha e publikimit: 21.10.2016 Data e recensionit: 21.10.2016 Рецензент: Аna Anastasovska Titulli i artikullit “Edhe Zaevi edhe Sheqerinska ikën nga Gruevski – publikohen bartësit e listave të LSDM-së”, është një e pavërtetë dhe manipulim i pastër. Partia më e madhe opozitre akoma nuk i ka publikuar zyrtarisht bartësit e listave me kandidatë për deputetë,

Parashikime fallxhorësh

на 20. 10. 2016 | | mk

[Recension: Gruevski u tërbua: Ahmeti dhe BDI-ja më janë më lojalë se sa ju?!]

Ky artikull është përplot me spekulime dhe informata të paverifikuara. Në vend të argumenteve, teksti lexuesve u ofron muhabete të llojit më the – të thash dhe me parashikime fallxhorësh. Linku deri te artikulli origjinalGruevski u tërbua: Ahmeti dhe BDI-ja më janë më lojalë se sa ju?! Data dhe koha e publikimit: 17.10.2016 Data e recensionit: 19.10.2016 Recensues: Аna Anastasovska

MUHABETE ÇARSHIE

Në fillim, artikulli në mënyrë bombastike paralajmëron se uikendi i VMRO-DPMNE-së ka qenë i tensionuar, mirëpo nuk precizon se cilave burimeve u referohet. Uikendi nuk ka kaluar në mënyrë aq idilike për VMRO-DPMNE-në, siç u përpoqën ta paraqesin megafonët qeveritarë. Kuptojmë se

TV-ditari: Partitë prezantohen në mënyrë të barabartë, Tosheja nuk duhej të përzihej në qërimin e hesapeve me MDAM-në

на 18. 10. 2016 | | mk
Prezantim i barabartë i partive politike. Foto: Screenshot

[Analizë kritike e TV-ditarit të “Kanal 5” në orën 18 më 16 tetor 2016]

Ditari qendror televiziv i TV “Kanal 5” që u emitua më 16 tetor, marrë në përgjithësi ishte ditar siç do të dëshironin ta shihnin shikuesit, mirëpo me disa mangësi të vogla. Blloku i lajmeve politike iu kushtua vetëm dy partive më të mëdha, VMRO-DPMNE-së dhe LSDM-së, dhe ai ishte i ndarë në mënyrë të barabartë për të dyja palët. Munguan disa lajme aktuale të ditës, ndërsa emri i Toshe Proevskit u përdor për qërimin e hesapeve ndërmjet televizionit dhe MDAM-së në lidhje me ndalesën nga ana e kësaj shoqate që të emetohet muzikë maqedonase në qoftë se televizionet

E pse Hoviti dhe Gareti janë përmendur në titull?!

на 12. 10. 2016 | | mk

[Recension: DISA DJEM E MALTRETOJNË NJË GRUA: Ky është vendi prej të cilit vijnë Riçard Hovit dhe Gareti – shihni prapambeturinë e civilizuar!]

Titulli i këtij teksti i cili informon për një ngjarje të pahijshme në Britaninë e Madhe, është tendencioz. Është zgjedhur një titull i tillë me të cilin krejtësisht pa nevojë kjo ngjarje lidhet me emrat e ambasadorit britanik në vend, Çarlls Garet, dhe eurodeputetit, Riçard Hovit. Linku deri te artikulli origjinalDISA DJEM E MALTRETOJNË NJË GRUA: Ky është vendi prej të cilit vijnë Riçard Hovit dhe Gareti – shihni prapambeturinë e civilizuar! Data dhe koha e publikimit: 04.10.2016 Data e recensionit: 12.10.2016 Recensuese: Аna Anastasovska

ТЕНДЕНЦИОЗНОСТ

Vetë informata është në rregull, mirëpo titulli dhe komenti

Abonohuni për lajmet më të reja

Sorry. No data so far.