verifikimiifakteve.mksitemap
verifikimiifakteve.mksitemap

All posts by Билјана Илиќ

Nuk bën të bëhet plagjiaturë e lajmeve, mirëpo nuk bën të kërkohet as monopol mbi lajmet

на 22. 12. 2016 | | mk
Kohët e fundit, gazetarët në Maqedoni janë duke zhvilluar një debat të ashpër për plagjiaturën e punimeve të tyre. Madje është hapur edhe një grup i veçantë në Facebook, ku gazetarët publikojnë tekste për të cilat konsiderojnë se u janë marrë me plagjiaturë (ose u janë “vjedhur”), e pastaj zhvillohen debate të ashpra. Në esencë, nxitja e vetëdijes për atë se çka është origjinale, e çka plagjiaturë në gazetari, është gjë e mirë, për shkak se çdo gazetar profesionist ka për obligim etik të mos bëjë plagjiaturë dhe të sillet me respekt ndaj punës së kolegëve të tij. Shkruan: Biljana Iliq Për fat të keq, kur njeriu do të futet në analizën e shembujve të “vjedhjeve” për të cilat alarmojnë

Të publikohet ose jo?

на 13. 12. 2016 | | mk
Është shumë me rëndësi që të dallohen lajmet që kanë potencial të gjenerojnë sjellje të papranueshme shoqërore, të analizohen atributet e tyre dhe me kujdes të merren vendime të mira redaktuese. Shkruan: Biljana Iliq Me një paralajmërim të shkurtër se bëhet fjalë për “video skandaloze raciste” që ka të bëjë me romët, Sorosin dhe LSDM-në, vetëm me një fjali të thjeshtë, një portal këto ditë publikoi një video-inçizim padyshim racist dhe ofendues, vepër e një personi të panjohur (me të cilin portali i njëjtë më vonë bëri edhe intervë). Është interesante të thuhet se videoja është vendosur në Youtube në tetor të viti 2011 dhe nuk është e qartë arsyeja se pse ajo tani aktualizohet. SI TË RAPORTOHET PËR GJUHËN

Abonohuni për lajmet më të reja