verifikimiifakteve.mksitemap
verifikimiifakteve.mksitemap

Shërbim për verifikim të fakteve në media

Projekt i USAID-it për forcimin e mediumeve në Maqedoni
USAID Logo

All posts by Димитар Тануров

E plotë është kur ka gjithçka

на 21. 12. 2015 | | mk

[Recension: Pas Cërvenkovskit edhe Shilegovi: A trajtohen ofendimet ndaj grave si virtyt në LSDM?!]

Kronika është e njëanshme, gjeneralizon dhe komenton. Ajo tenton që ndërmjet dy rasteve të tërheqë një paralele dhe sjelljen e tillë ta paraqesë si karakteristikë të gjithë partisë. Mospërfshirja e reagimeve të partive politike, si dhe i partisë për të cilën flet ky artikull, krijon përshtypje se qëllimi është të diskreditohet partia dhe përfaqësuesit e saj.
Linku deri te artikulli origjinal: Pas Cërvenkovskit edhe Shilegovi: A trajtohen ofendimet ndaj grave si virtyt në LSDM?! Data dhe koha e publikimit: 17.12.2015, 18:25 Data e recensionit: 18.12.2015 Recensues: Dimitar Tanurov

GJENERALIZIM

Me rastin e incidentit verbal që ndodhi në Komisionin anketues ndërmjet kryetarit të komisionit, Pettee Shilegov dhe

Lajm bajat dhe i kopjuar

на 21. 12. 2015 | | mk

[Recension: Nga goja e tinejxherit kanë nxjerrë 232 dhëmbë!]

Teksti është i vjetër, nuk ofron informata të reja për rastin dhe është kopjuar krejtësisht nga një portal tjetër. Linku deri te artikulli origjinal: Nga goja e tinejxherit kanë nxjerrë 232 dhëmbë! Data dhe koha e publikimit: 15.12.2015, 16:00 Data e recensionit: 16.12.2015 Recensues: Dimitar Tanurov

ARTIKULL I VJETËR NJË VJET

“Ashik Gavai (17) ka pasut tumor beninj kështu që në nofullën e tij janë formuar një numër jashtëzakonisht i madh dhëmbësh. Mjekët thonë se bëhet fjalë për një rast shumë të rrallë dhe se ky djalosh paraet rekord botëror.” Artikulli është publikuar me vonesë prej më shumë se një viti dhe krejtësisht është kopjuar nga portali “Тoçka“. Аutori i tekstit,

Kur gazetaria shfrytëzohet për diskreditim

на 18. 12. 2015 | | mk

[Recension: VIDEO: Shuplakë e re për Sashe Politikon]

Teksti është i njëanshëm dhe komentues, etiketon dhe jep vlerësime personale, pa i mbështetur ato me fakte. Linku deri te artikulli origjinal: VIDEO: Shuplakë e re për Sashe Politikon Data dhe koha e publikimit: 14.12.2015 – 10:54 Data e recensionit: 15.12.2015 Recensues: Dimitar Tanurov

TRE NË NJË!

“Sashe Politiko, i cili për publikun është i njohur për fjalët e tij fyese dhe jokulturën që e përdor, pati një tentim jo të suksesshëm që t’i provokojë qytetarët.” Аutori i tekstit gjatë prezantimit të informatës e etiketon gazetarin që e bën anketën. Njëkohësisht, në artikull ofrohen përfundime që nuk janë të mbështetura me fakte, e as nuk dalin nga përgjigjet e të anketuarve. “Dallimi

Si bëhet lajm i ri me mobilje të vjetra!

на 11. 12. 2015 | | mk

[Recension: Spasovski dhe LSDM-ja një gjë flasin kur janë në opozitë, e e tjetër gjë kur janë në opozitë]

Teksti është komentues dhe i njëanshëm, nuk ka reagim nga ministri për punë të brendshme, nuk është theksuar burimi për pohimet e bëra, as që ka mbështetje për to.
Linku deri te artikulli origjinal: Spasovski dhe LSDM-ja një gjë flasin kur janë në opozitë, e e tjetër gjë kur janë në opozitë Data dhe koha e publikimit: 7.12. 2015, 15:26 Data e recensionit: 08.12.2015 Recensues: Dimitar Tanurov “Ministri teknik për punë të brendshme, Oliver Spasovski, sot u lavdërua me mobiljet e reja që i ka blerë për bashkëpunëtorët e tij, fotele të reja, tavolina zyre, edhe pse partia e tij ashpër
СТРАНА 7 of 7« ПРВА...34567