verifikimiifakteve.mksitemap
verifikimiifakteve.mksitemap

All posts by Горан Ризаов

Nëse nëna jote të thotë se të do, verifikoje

на 15. 03. 2017 | | mk
Foto: Qairin Qusyairi via photopin (license)

Legjenda thotë se në redaksinë e „City News Bureau” në Çikago ka pasur një shenjë të madhe me shkronja të plota që ka shkruar „Nëse nëna jote të thotë se të do, verifiko.” Kjo zyrë ka qenë e formuar kah fundi i shekullit XIX si një nga serviset e para të përbashkëta të dhjetë gazetave ditore për lajme nga kronika e zezë. Zyra ka punuar 24 orë dhe ka mbuluar kryesisht tema lidhur me kriminalitetin dhe policinë. Ka qenë e njohur për precizitetin dhe saktësinë e fakteve dhe trajnimin rigoroz  të gazetarëve të rinj.    Shkruan: Goran Rizaov
  Kjo moto është më se e dobishme për gazetarët e sotëm modern të Maqedonisë, por

Vetëm nga statusi në Facebook nuk bëhet tekst

на 29. 09. 2016 | | mk

Ky artikull tregon se si nuk duhet të duket një tekst. Vetëm nga statusi në Facebook nuk mund të bëhet tekst, ajo mund të jetë vetëm pikë fillestare. Këtij publikimi nuk mund t’i besohet pa rezerva, pa marrë parasysh se prej kujt vjen. Linku deri te artikulli origjinal: Panovi ka “blerë” banesë në Shkup nga një firmë që ka nënshkruar marrëveshje për tenderë me komunën në vlerë prej gjysmë miloonë eurosh Data dhe koha e publikimit: 24.09.2016, 12:28 Data e recensionit: 28.09.2016 Recensues: Vllado Gjorçev

E PALA E DYTË?

Ky tekst humb nga profesionalizmi me atë që statusi në Facebook i një funksionari të lartë të  LSDM-së është marrë si i sigurt, dhe është plasuar si tekst gazetaresk. Me këtë

“Global Voices”: Gjykata Kushtetuese e Maqedonisë e konfirmoi dënimin për gazetarët që cituan deklaratë me akuzë për korrupsion

на 14. 01. 2016 | | mk
Publikuar më 13 janar 2016 16:23 GMT Edhe pse tashmë është ish-shef i Drejtorisë për siguri dhe kundërzbulim të Maqedonisë, si duket Sasho Mijallkovi akoma ka ndikim të madh mbi sistemin gjyqësor të vendit, veçanërisht kur bëhet fjalë për “nderin dhe autoritetin”. Gjykata Kushtetuese e Maqedonisë e konfirmoi dënimin me para prej 8.300 eurosh kundër dy gazetarëve të javores së pavarur “Fokus”, Jadranka Kostova dhe Vllado Apostollov për shpifje ose “shkelje të nderit dhe të autoritetit të shefit të mëparshëm të shërbimit sekret”, i cili është edhe kushëri i kryeministrit në largim, Nikolla Gruevski, shkruan “Global Voices”. Kjo është hera e tretë që gjykatat e Maqedonisë e vërtetojnë dënimin për citim të burimit, i cili thoshte se Mijallkovi ka qenë

Abonohuni për lajmet më të reja