verifikimiifakteve.mksitemap
verifikimiifakteve.mksitemap

All posts by Симона Атанасова

Prej kur ambasadori Bejli është bërë “zëdhënës” i Zaevit?!

на 8. 03. 2016 | | mk

[Recension: Zotëri Bejli, a do të vijë Zaevi në gjykatë apo përsëri ka takim me ndonjë ambasador?]

Titull dhe mbititull senzacionalist ku përmendet ambasadori amerikan Xhes Bejli, të cilit i parashtrohet pyetje në lidhje me agjendën e liderit të LSDM-së, Zoran Zaev. Mirëpo, në vazhdim të tekstit emri i ambasadorit në mënyrë “magjike” zhduket. Linku deri te artikulli origjinal: Zotëri Bejli, a do të vijë Zaevi në gjykatë apo përsëri ka takim me ndonjë ambasador? Data dhe koha e publikimit: 02.03.2016, 23:56 Data e recensionit: 04.03.2016 Recensues: Simona Atanasova

PSE NUK ËSHTË PYETUR ZAEVI?

Теksti ka të bëjë me seancën e caktuar gjyqësore për rastin “Mita”, në të cilin lideri i LSDM-së, Zoran Zaevi, është i akuzuar se ka pranuar

Protesta para Gjykatës Kushtetuese qëllimisht e ngjyrosur me të kaltër

на 3. 03. 2016 | | mk

[Recension: FОТО: Spasovski nëpërmjet njeriut i cili e ofendonte eurokomesarin Han i kontrollon protestat para Gjykatës Kushtetuese]

Teksti në mënyrë paushalle akuzon se partia më e madhe opozitare, LSDM, i organizon protestat para Gjykatës Kushtetuese dhe njëkohësisht sulmon një person se ka marrë pjesë në protestë, që është e drejtë legjitime dhe kushtetuese e çdo qytetari. Linku deri te artikulli origjinal: FОТО: Spasovski nëpërmjet njeriut i cili e ofendonte eurokomesarin Han i kontrollon protestat para Gjykatës Kushtetuese Data dhe koha e publikimit: 27.02.2016, 00:34 Data e recensionit: 01.03.2016 Recensuese: Simona Atanasova

AKUZA PAUSHALLE

Në artikull thuhet se në protestë ka qenë i pranishëm një i punësuar në Sektorin për marrëdhënie me publikun në MPB, i cili është këshilltar i ministrit

Manipulim me deklaratat e lehtësuesit

на 29. 02. 2016 | | mk

[Recension: Mbeti vetë: BE-ja distancohet nga qëndrimet e Van Haute-s]

Теkst i përpiluar me të pavërteta, manipulime dhe spekulime. Artikulli publikon një sërë akuzash të pabaza për Piter Vanhauten, lehtësuesin belg në negociatat e katër partive politike, nënshkruese të Marrëveshjes së Përzhinës. Linku deri te artikulli origjinal: Mbeti vetë: BE-ja distancohet nga qëndrimet e Van Haute-s Data dhe koha e publikimit: 22.02.2016, 13:10 Data e recensionit: 27.02.2016 Recensues: Simona Atanasova

KU JANË DEKLARATAT “E TURPSHME” TË VANHAUTE-S?

Në artikull thuhet se Misioni i BE-së në Shkup qenka distancuar nga ndërmjetësuesi, pasi ai ka pasur një seri deklaratash të turpshme në rrjetet sociale, me të cilat drejtpërdrejtë i ka ofenduar qytetarët e Maqedonisë. Mirëpo, edhe pse ky artikll e akuzon Vanhauten

“Mjaullitje” manipuluese

на 24. 02. 2016 | | mk

[Recension: VIDEO: Kunovska mjaullonte në komisionin për universitetin “Damjan Gruev” në Kuvend]

Artikullit, i cili është krejtësisht i njëanshëm, i mungon qëndrimi i deputetes Sofija Kunovska dhe versioni i saj për atë që ka ndodhur. Nuk ka deklaratë nga asnjë pjesëmarrës tjetër në mbledhjen e Komisionit për arsim, që do të mund ta pohonte ose mohonte se a ka ndodhur një gjë e tillë në mbledhje. Linku deri te artikulli origjinal: VIDEO: Kunovska mjaullonte në komisionin për universitetin “Damjan Gruev” në Kuvend Data dhe koha e publikimit: 19.02.2016, 20:01 Data e recensionit: 22.02.2016 Recensues: Simona Atanasova

KU SHIHET SE KUNOVSKA “МЈАULLON”?

Теksti që i është nënshtruar kësaj analize, thotë se deputetja e LSDM-së “ka mjaulluar dhe se e ka

Trekëndëshi: LSDM-ja, lista zgjedhore dhe profesori pengues!

на 22. 02. 2016 | | mk

[Recension: “Kurir”: LSDM-ja përsëri në mënyrë perfide e pengon pastrimin e listës zgjedhore]

Tekst komentues, joobjektiv dhe politikisht i anshëm, që shërben për manipulim dhe defokusim nga arsyeja e vërtetë për shkak të së cilës më shumë se dy muaj vonohet pastrimi i listës zgjedhore. Linku deri te artikulli origjinal: “Kurir”: LSDM-ja përsëri në mënyrë perfide e pengon pastrimin e listës zgjedhore Data dhe koha e publikimit: 17.02.2016, 13:02 Data e recensionit: 18.02.2016 Recensues: Simona Atanasova

PROBLEMI QËNDRON TE EKSPERTI I TI-së?!

Në bazë të asaj që është shkruar në këtë tekst (i cili është marrë nga një medie tjetër dhe linku është theksuar në mënar adekuate), arsyeja kryesore për shkak të së cilës është duke u vonuar pastrimi i

Konstruksion me akuza të pabaza

на 18. 02. 2016 | | mk

[Recension: Darko Aleskov, nga udhëheqës i MOST-it, u bë investitor dhe pronar i ndërtesave në Bardovc]

Tekst i përpiluar vetëm në bazë të akuzave të bëra në mënyrë paushalle, pa ofruar asnjë dëshmi, dokument ose ndonjë vërtetim për atë që është shkruar. Artikull që shërben për manipulim, mirëpo edhe për prishjen e autoritetit dhe profesionalizmit të kryetarit të OJQ-së “Most”, e cila e bën vëzhgimin e zgjedhjeve. Linku deri te artikulli origjinal: Darko Aleskov, nga udhëheqës i MOST-it, u bë investitor dhe pronar i ndërtesave në Bardovc Data dhe koha e publikimit: 09.02.2016, 14:03 Data e recensionit: 16.02.2016 Recensues: Simona Atanasova

INVESTITOR, PRONAR I NDËRTESAVE – A KA DËSHMI?

Artikulli (që është marrë nga një medie tjetër dhe nuk është

Deklarata “bajate” të nxjerra nga konteksti

на 10. 02. 2016 | | mk

[Vizioni i LSDM-së për administratën: Ndërrime dhe përzënie nga puna]

Qëllimi i këtij teksit është të njolloset opozita dhe të futet frikë te populli, e posaçërisht në mesin e të punësuarve në administratë se nëse LSDM-ja vjen në pushtet, ata do t’i përzënë nga puna. Qëllimi përfundimtar i artikullit është t’i bindë lexuesit të mos votojnë për opozitën. Linku deri te artikulli origjinal: Vizioni i LSDM-së për administratën: Ndërrime dhe përzënie nga puna Data dhe koha e publikimit: 31.01.2016 13:48 Data e recensionit: 03.02.2016 Recensues: Simona Atanasova

TEKST MANIPULUES DHE ME QËLLIM TË CAKTUAR

Теksti që është marrë nga një medie tjetër (kjo është theksuar, mirëpo nuk është vendosur linku), është plotësisht i njëanshëm dhe komentues. Me deklarata të cilat

LSDM-ja me vetëm dy anëtarë në mënyrë “magjike” dominon në KSHZ!

на 8. 02. 2016 | | mk

 [“Kurir”: LSDM-ja e konfirmoi dominimin në KSHZ]

Në këtë artikull komentues dhe manipulues publikohet një akuzë se KSHZ-ja punon nën direktivën e LSDM-së, edhe pse për këtë në tekst nuk është ofruar argumentin adekuat. Теksti rëndon me vërejtje tendencioze për refuzimin e parashtresave të zëvendës-ministrit plotësues për punë të brendshme, Mitko Çavkov, për shkak se nuk kanë të bëjnë me zgjedhjet. Linku deri te artikulli origjinal: Kurir”: LSDM-ja e konfirmoi dominimin në KSHZ Data dhe koha e publikimit: 07.02.2016, 15:49 Data e recensionit: 07.02.2016 Recensues: Simona Atanasova

KUSH KË E KA MBIVOTUAR?

Artikulli (që është marrë nga një medie tjetër dhe është vendosur linku), ka për qëllim ta diskreditojë punën e Komisionit shtetëror zgjedhor (KSHZ), anëtarët e të cili u

LSDM-ja është fajtore edhe kur VMRO-DPMNE-ja ka përparësi

на 3. 02. 2016 | | mk

[Anketë e re jorelevante e LSDM-së nëpërmjet agjencisë së tyre “Faktor Adria” nga Serbia]

Teksti është tendencioz, me vetë titullin manipulon dhe publikon shumë të pavërteta për një agjenci për hulumtim të mendimit publik dhe për opozitën. Qëllimi është që me çdo kusht të sulmohet LSDM-ja dhe të binden lexuesit se edhe informata më e vogël pozitive për socialdemokratët është gënjeshtër dhe jorelevante. Linku deri te artikulli origjinal: Anketë e re jorelevante e LSDM-së nëpërmjet agjencisë së tyre “Faktor Adria” nga Serbia Data dhe koha e publikimit: 26.01.2016, 14:08 Data e recensionit: 30.01.2016 Recensues: Simona Atanasova

AKUZA TË PABAZA

Në këtë artikull komentues janë marrë rezultatet të cilat agjencia i ka marrë për rejtingun e partisë dhe me to manipulohet

Në anën e kundërt të profesionalizmit

на 29. 01. 2016 | | mk

[LSDM-ja qëllimisht e rrënon Listën zgjedhore]

Teksti që i nënshtrohet këtij recensioni është komentues, manipulues, joobjektiv dhe bën konstatime të pasakta. Qëllimi i këtij publikimi është diskreditimi i opozitës dhe nxitja e lexuesit që të dyshojë në neutralitetin e Komisionit shtetëror zgjedhor. Në rastin konkret krejtësisht është injoruar pala e dytë në tregim. Linku deri te artikulli origjinal: LSDM-ja qëllimisht e rrënon Listën zgjedhore Data dhe koha e publikimit: 22.01.2016, 17:01 Data e recensionit: 26.01.2016 Recensues: Simona Atanasova

BURIMET TË PAEMËRTUARA DHE AKUZA PAUSHALLE

Kemi pohim se anëtarët e LSDM-së në KSHZ nuk lejojnë që të fillojë pastrimi i Listës zgjedhore dhe për çdo ditë e pengojnë punën. Poashtu ka edhe koment se qëllimi i LSDM-së, gjoja, qenka të shtyhen

Abonohuni për lajmet më të reja