verifikimiifakteve.mksitemap
verifikimiifakteve.mksitemap

All posts by Симона Атанасова

Tension i “inspiruar” nga spekulimet

на 26. 01. 2016 | | mk

[Recension: Atmosferë e tensionuar në Këshillin qendror të LSDM-së]

Artikulli është manipulativ, i njëanshëm dhe senzacionalist. Përveç një sërë spekulimesh, në tekst nuk ka asnjë vërtetim konkret se atmosfera në këshillin qendror të LSDM-së me të vërtetë ka qenë e tensionuar dhe sa ka pasur fishkëllima, bërtitje dhe sharje kundër një pjese të anëtarëve. Linku deri te artikulli origjinal: Atmosferë e tensionuar në Këshillin qendror të LSDM-së Data dhe koha e publikimit: 21.01.2016, 15:19 Data e recensionit: 23.01.2016 Recensuesе: Simona Atanasova

E DEKLARATË NGA LSDM-JA?

Artikull, i cili, përndryshe, në tërësi është marrë nga një medie tjetër (kjo është theksuar dhe është vënë linku), shërben që të njolloset vendimi i këshillit qendror të LSDM-së, që partia të mos marrë pjesë

Porosi e ngjitur, e prerë dhe e shtrembëruar

на 20. 01. 2016 | | mk

[Recension: OJQ-të e Sorosit më nuk e fshehin frikën nga humbja, kërkojnë shtyrje të zgjedhjeve (VIDEO)]

Në këtë tekst është bërë spin tipik politik, me ç’rast krejtësisht shtrembërohet porosia kyçe që më tepër se 70 organizata qytetare, platforma dhe iniciativa ia dërguan eurokomesarit Johanes Han, Delegacionit të BE-së dhe Ambasadës së SHBA-ve. Në fakt, aktivistët qytetarë nëpërmjet një letre të përbashkët kërkuan “shtyrje të zgjedhjeve të parakohshme parlamentare deri në momentin kur të plotësohen elementet thelbësore të Marrëveshjes së Pëzhinës dhe prioritetet urgjente të reformave që kanë të bëjnë me zgjedhjet”. Mirëpо, veprimin e këtillë të sektorit qytetar artikulli qëllimisht e interpreton si frikë nga humbja (zgjedhore)! Linku deri te artikulli origjinal: OJQ-të e Sorosit më nuk e fshehin frikën

Tekst për klikime

на 15. 01. 2016 | | mk

[Recension: Sllavica lutet për ndihmë: Bashkëshorti ia ka marrë tre fëmijët në Turqi dhe nuk ia jep që t’i shohë]

Vetë titulli i tekstit çon në mendimin se kjo dramë familjare ndoshta ka ndodhur në Maqedoni, që e tërheq lexuesin ta klikojë tekstin, dhe pastaj e kupton se në një farë mënyrë është mashtruar për shkak se rasti ka ndodhur në një vend tjetër. Linku deri te artikulli: Sllavica lutet për ndihmë: Bashkëshorti ia ka marrë tre fëmijët në Turqi dhe nuk ia jep që t’i shohë Data dhe koha e publikimit: 11.01.2016, 09:51 Data e recensionit: 14.01.2011 Recensues: Simona Atanasaova

LEXUES TË MASHTRUAR

Teksti, në fakt paraqet ritregim të shkurtër të statusit në Facebook të një gruaje anonime nga

Mijëra euro të hedhura nga mëngët

на 11. 01. 2016 | | mk

[Recension: Prokurorja speciale me buxhet familjare të rëndë mijëra euro]

  Ky është edhe një nga seria e teksteve që pa ia nda përpiqen ta diskrditojnë prokuroren speciale publike, Katica Janeva, e cila është njëra nga hallkat kryesore në procesin e zgjidhjes së krizës më të madhe në të cilën gjendet Maqedonia që nga konflikti i vitit 2001. Linku deri te artikulli origjinal: Prokurorja speciale me buxhet familjare të rëndë mijëra euro Data dhe koha e publikimit: 05.01.2016, 11:11 Data e recensionit: 08.01.2016 Recensues: Simona Atanasova

VLERËSIME TË BËRA ME SY

Sulmi më i ri është se “buxheti familjar i prokurores është i rëndë mijëra euro”, ndërsa përveç supozimit për rrogën e Janevës, nuk ka asnjë të dhënë tjetër

Statusi në Facebook dhe lajmi, nuk janë njësoj

на 31. 12. 2015 | | mk

[Recension: Igor, paraqitu, pres fëmijë prej teje – statusi në Facebook]

Teksti është status në Facebook që nuk përmban informatë të dobishme për publikun. As informon, as edukon. Në asnjë mënyrë nuk bëhet fjalë për lajm që mund të publikohet në ndonjë medie. Linku deri te artikulli origjinal: Igor, paraqitu, pres fëmijë prej teje – statusi në Facebook Data dhe koha e publikimit: 16.12.2015, 10:24 Data e recensionit: 30.12.2015 Recensues: Simona Atanasova

TREGIM PËR MË TEPËR KLIKIME

Nuk dihet se a është kërkuar edhe a është marrë leje që të transmetohet statusi personal, privat nga një rrjet social. Madje edhe sikur qëllimi të ketë qenë që t’i ndihmohet vajzës që ta gjejë djalin, teksti nuk jep përgjigje në njërën nga

Përhapja e bestytnive është në kundërshtim me etikën gazetareske

на 16. 12. 2015 | | mk

[Recension: Hëna e plotë do të paraqitet në Kërshëndella: Nëse doni para, thuajeni këtë fjali!]

Teksti është përplot me bestytni, besime të kota, bestytni të gjysheve, e në të mungojnë faktet, deklaratat dhe të dhënat e konfirmuara. Ajo që është shkruar nuk bën pjesë në asnjë zhanr gazetaresk, nuk ofron risi, e as informatë të verifikuar, e më së paku nga të gjitha ka përmbajtje edukative. Linku deri te artikulli origjinal: Hëna e plotë do të paraqitet në Kërshëndella: Nëse doni para, thuajeni këtë fjali! Data dhe koha e publikimit: 14.12.2015, 13:03 Data e recensionit: 15.12.2015 Recensuese: Simona Atanasova

BESTYTNI TË GJYSHEVE

Teksti i propozon lexuesit që të bëjë një ritual për të fituar para, që nuk është asgjë tjetër,

Teksti duhet të japë përgjigje të saktë se ku ka ndodhur ngjarja

на 14. 12. 2015 | | mk

[Recension: Detaje për vrasjen në Qendër: Vrasësi ka shkrepur 15 plumba]

Që në titullin e këtij teksti, gazetari përpiqet ta manipulojë lexuesin që ta klikojë lajmin dhe ta hapë tekstin, duke e shtyrë të mendojë se vrasja ka ndodhur në Maqedoni. Kjo është qasje joprofesionale. Saktë dihet se gazetari duhet të informojë saktë dhe në mënyrë precize ta përcaktojë vendin dhe kohën e ngjarjes. Linku deri te artikulli origjinal: Detaje për vrasjen në Qendër: Vrasësi ka shkrepur 15 plumba Data dhe koha e publikimit: 09.12.2015 Data e recensionit: 11.12.2015 Recensues: Simona Atanasova Titulli informon për njëfarë vrasje që ka ndodhur në Qendër, mirëpo nuk është precizuar se bëhet fjalë për qendrën e Beogradit, që lexuesin e çon të mendojë se

Abonohuni për lajmet më të reja