verifikimiifakteve.mksitemap
verifikimiifakteve.mksitemap

Mbahet trajnim për gjuhën e urrejtjes për gazetarë

on 4 - 07 - 2013       
Овој напис го има и на: Maqedonisht, Anglisht

Më 19.06.2013 në klubin GEM në Shkup, u mbajt trajnim për gjuhën e urrejtjes për gazetarë. Trajnimi u dedikohej gazetarëve që marrin pjesë në projektin e USAID-it për përforcimin e mediave në Maqedoni – Komponenta Shërbimi për verifikimin e fakteve nga mediat, që implementohen nga fondacioni Metamorfozis.

Në trajnimin katërorësh morën pjesë 10 gazetarë, të cilët u njoftuan me praktikën e Gjykatës evropiane për të drejtat e njeriut në raste konkrete që kanë të bëjnë me gjuhën e urrejtjes, raste nga Maqedonia dhe raste të njohura botërore, e poashtu u analizuan edhe një numër i madh i akteve ligjore dhe nënligjore që ndërlidhen me këtë tematikë. Trajnues i punëtorisë ishte Zharko Trajanovski, magjistër për të drejtat e njeriut.

Materialet e shfrytëzuara në trajnim:

Abonohuni për lajmet më të reja