verifikimiifakteve.mksitemap
verifikimiifakteve.mksitemap

ЗА

Nëse më 5 maj s’ka census, zgjedhjet e dyta presidenciale në RMV shpallen në gusht

Vrojtuesi i vrojtuesve
1. "CENSUS" ???!!! -Shihni fjalorin e gjuhës angleze: https://dictionary.cambridge.org/dictionary/english/census; 3a. "Nëse dalja në rrethin e dytë..."(dalja e kujt) ? 3b. Gabim dy heré me radhé per të njéjtén ..."...ka deklaruar se nëse dalja në rrethin e dytë..." (dalja e kujt ?) 3c Citat:"Nëse në rrethin e dytë nuk ka dalje deri më 40 për qind"... citati duhet t'i sqarohet , (pra dalja e kujt ?) 4. "presidenciale"..."kryetari" i kuvendit... (cila nga këto fjalë në thonjëza është në shqip e cila nuk është? 5. citat: "se nëse nuk ka census..." Kur personi i cili e përdorë këtë fjalë e nuk ia di kuptimin e vërtetë, autori/mjeti i informimit ia ka me borxh lexuesit t'ia sqarojë se në çka fjalë ka menduar ai... gabimi bëhet nga mediumi pra dy herë... -merreni me mend situatën nëse Derskoski dhe Xhaferi do të përdornin fjalën e përshtatshme "threshold" në anglisht dhe mediumi portalb do ta shqipëronte përsëri si "threshold" para lexuesit... 6."presidentit të RMV-së", çfarë lëmshi me gjuhën shqipe, herë "Kryetar i Kuvendit", e herë "Presidentit të...". I njëjti person kur përmendet tek Kuvendi qenka "Kryetar" e pastaj në postin tjetër eventual shndërrohet në "President të RMV-së"... 7. "Mosarritja e censusit"... shihni : https://dictionary.cambridge.org/dictionary/english/census 8. dhe më kryesorja: pse personi i KQZ-së foli për këtë (census) që në fakt do të thotë: pjesmarrje e mjaftueshme e votuesve, apo nëse nuk arrihet kufiri 40 % i pjesmarrjes së votuesve sipas rregullave kushtetuese për zgjedhjet për kryetar të vendit... Pa këtë sqarim, apo të paktën bërë tentimet për t'i dhënë kontekst këtij shkrimi, se pse po flitet për 40 %, ky shkrim është i vështirë për t'u kuptuar nga lexuesi i zakonshëm, Gjejeni pse, të paktën tentoni dhe plotësojeni pastaj. Të fala. "Vrojtuesi i ..."


31 - 03 - 2019


ЗА

Nëse më 5 maj s’ka census, zgjedhjet e dyta presidenciale në RMV shpallen në gusht

Vrojtuesi i vrojtuesve
1. "CENSUS" ???!!! -Shihni fjalorin e gjuhës angleze: https://dictionary.cambridge.org/dictionary/english/census; 3a. "Nëse dalja në rrethin e dytë..."(dalja e kujt) ? 3b. Gabim dy heré me radhé per të njéjtén ..."...ka deklaruar se nëse dalja në rrethin e dytë..." (dalja e kujt ?) 3c Citat:"Nëse në rrethin e dytë nuk ka dalje deri më 40 për qind"... citati duhet t'i sqarohet , (pra dalja e kujt ?) 4. "presidenciale"..."kryetari" i kuvendit... (cila nga këto fjalë në thonjëza është në shqip e cila nuk është? 5. citat: "se nëse nuk ka census..." Kur personi i cili e përdorë këtë fjalë e nuk ia di kuptimin e vërtetë, autori/mjeti i informimit ia ka me borxh lexuesit t'ia sqarojë se në çka fjalë ka menduar ai... gabimi bëhet nga mediumi pra dy herë... -merreni me mend situatën nëse Derskoski dhe Xhaferi do të përdornin fjalën e përshtatshme "threshold" në anglisht dhe mediumi portalb do ta shqipëronte përsëri si "threshold" para lexuesit... 6."presidentit të RMV-së", çfarë lëmshi me gjuhën shqipe, herë "Kryetar i Kuvendit", e herë "Presidentit të...". I njëjti person kur përmendet tek Kuvendi qenka "Kryetar" e pastaj në postin tjetër eventual shndërrohet në "President të RMV-së"... 7. "Mosarritja e censusit"... shihni : https://dictionary.cambridge.org/dictionary/english/census 8. dhe më kryesorja: pse personi i KQZ-së foli për këtë (census) që në fakt do të thotë: pjesmarrje e mjaftueshme e votuesve, apo nëse nuk arrihet kufiri 40 % i pjesmarrjes së votuesve sipas rregullave kushtetuese për zgjedhjet për kryetar të vendit... Pa këtë sqarim, apo të paktën bërë tentimet për t'i dhënë kontekst këtij shkrimi, se pse po flitet për 40 %, ky shkrim është i vështirë për t'u kuptuar nga lexuesi i zakonshëm, Gjejeni pse, të paktën tentoni dhe plotësojeni pastaj. Të fala. "Vrojtuesi i ..."


31 - 03 - 2019


Abonohuni për lajmet më të reja