Leksione Gazetareske

Si keqpërdoren burimet e informatave në media?

на 13. 08. 2013 | | mk
Edhe pse parimi  i atribuimit në mediat e Maqedonisë është miratuar pothuajse para dy dekadash, akoma hasim në artikuj pa asnjë burim të informatave dhe të tillë ku burimet nuk emërtohen ose vendosen gabimisht që të mashtrohet lexuesi, ndërsa problem serioz është edhe përdorimi i burimeve të njëanshme, pa mos u respektuar obligimi etik që të dëgjohet edhe pala tjetër. Shkruan: Biljana Iliq

Si deri te intervista e mirë?

на 13. 08. 2013 | | mk
Како до добро интервју?
Shkruan: Xvezdan Georgievski Në qarqet gazetareske zakonisht ekziston bindja se intervista është forma më e lehtë e gazetarisë. Në fakt, gjithçka varet nga personi që intervistohet. Gazetari mund t’i ketë edhe pyetjet më të mençura në botë, por nëse bashkëbiseduesi nuk është i disponuar ose thjesht nuk ka çka të thotë, atëherë rezultati është – intervistë e keqe. Dhe e kundërta, nëse personi që intervistohet është i mençur, elokuent dhe