verifikimiifakteve.mksitemap
verifikimiifakteve.mksitemap

All posts by Александар Георгиев

E drejta për korrigjim të informatës së publikuar në medie

на 19. 11. 2016 | | mk
Foto: pixabay

E drejta për korrigjim të informatës së publikuar është rregulluar me Ligjin për medie, ku përshkruhen në mënyrë të detajuar obligimet e medieve në qoftë se kërkohet prej tyre të bëjnë korrigjim të informatës që tashmë është publikuar.

Shkruan: Аleksandar Georgiev Në përputhje me Kodin e gazetarëve, gazetari duhet të insistojë që të mundësohet publikimi i korrigjimit, demanti dhe përgjigja në rastet kur është konstatuar pasaktësia e informatës.

Kush ka të drejtë të kërkojë korrigjim?

Çdokush ka të drejtë që nga botuesi i medies, gjegjësisht nga kryeredaktori i medies të kërkojë, pa kompensim, që të publikojë korrigjim të informatës së publikuar ku theksohen faktet e pasakta, me të cilat janë shkelur të drejtat apo interesat e tij. Të

Abonohuni për lajmet më të reja