verifikimiifakteve.mksitemap
verifikimiifakteve.mksitemap

All posts by Борис Камчев

Luftë paranoike kundër jashtëtokësorëve nga planeti “SOROS”

на 30. 01. 2017 | | mk
Xhorxh Sorosi si shkak për të ndjekur hije të trilluara. Foto: Wikipedia/pixabay

Depërtimi i lehtë i termeve “agjent i huaj” (në Rusi) ose “SOROS” (në Maqedoni) në shumë medie proqeveritare është strategji e paramenduar e qendrave të fuqisë të kontrolluara nga pushteti. Zakonisht, këto terme gjithmonë janë të shoqëruara me ofendime dhe shpifje të drejtpërdrejta, si “kolonë e pestë”, “sorosoidë”, tradhtarë”, “spiunë”, “shkatërrim i Maqedonisë” e të ngjashme, pa informim objektiv dhe në mungesë të deklaratës ose të komentit nga pala tjetër, gjegjësisht nga vetë organizata ose fondacioni, që është cak i sulmit.

Shkruan: Boris Kamçev nga Sankt Petersburgu Katër vjet pas miratimit të ligjit për “agjentë të huaj”, mediet e pakta të pavarura në Rusi transmetojnë për sektorin e

Tregime të bukura në funksion të autocensurës

на 12. 10. 2016 | | mk
Tregime të bukura në pritje të mirëqenies më të madhe. Foto: ueb-faqja e kryetarit

Çka paraqet kërkesa për gazetarët që të shkruajnë tregime “të bukura”? Dhe si ka mundësi që këto tregime të ndikojnë që “mirëqenia të ngritet në nivel më të lartë”? Këtu do të përpiqemi të përgjigjemi se prodhimi i sforcuar i tregimeve “të bukura” në gazetari çon drejt autocensurës edhe atë nëpërmjet shembullit të Rusisë dhe gjendjeve të profesionit të gazetarisë në këtë vend

“Vendet që kanë gazeta përplot me lajme të mira, kanë burgje përplot e njerëz të mirë.” Xhejms Bevan, komesar i lartë i Brtianisë së Madhe në Indi (2011-2015) Аutor: Boris Kamçev nga Sankt Petersburg Sikur të ishte marrë nga filmat e vjetër

Vorbulla e krizës në Maqedoni përsëri interesante për propagandën ruse

на 3. 02. 2016 | | mk
Futja e Maqedonisë nën tutelën ruse nën dirigjencën e A. Dugin. Foto: Screenshot

Interes të shtuar rus kishte për Maqedoninë pranverën e kaluar, veçanërisht në prag të aksionit të përgjakshëm policor në Kumanovë dhe të protestave në maj. Pastaj, me intervenimin ushtarak në Siri, interesi i Rusisë në rajon u zbeh, mirëpo tani përsëri u aktvizua ashtu siç afrohet data e zjgedhjeve.

Shkruan: Boris Kamçev Në televizionin kishtar rus “Carigrad”, këtë javë u emitua një emision brengosës kushtuar gjendjeve në Maqedoni. Udhëheqësi i saj, filozofi Аleksandar Dugin, është njeri me pozitë të larë në hierarkinë e makinerisë efektive propaganduese të Kremlinit. Ai bën pjesë në rrethin i intelektualëve rusë, të ashtuquajtur sllavjanofilë të rinjë, të cilët i mbështesin tezat se

Abonohuni për lajmet më të reja