verifikimiifakteve.mksitemap
verifikimiifakteve.mksitemap

All posts by Ерол Ризаов

Mediet e robëruara: Ty akoma nuk të kanë arrestuar

на 18. 11. 2016 | | mk

Fjalia në titull është arsyetimi më primitiv për lirinë e medieve nga regjimi i Gruevskit.

Shkruan: Еroll Rizaov Dëmet që i janë shkaktuar gazetarisë në Maqedoni gjatë 8 viteve të kalauara vështirë se mund të rregullohen në 20 vitet e ardhshme edhe sikur të ketë demokraci ideale. Nuk bëhet fjalë vetëm për censurën ushtarake, liritë e medieve të kufizuara në mënyrë drastike dhe aktivitetet e ndaluara profesionale të gazetarëve, nuk është vendimtare as varësia dramatike ekonomike e numrit më të madh të medieve, e sa pronësia e pafat dhe përkatësia partiake dhe politike e pronarëve të medieve. Këtyre fatkeqësive të mëdha u parapriu diçka edhe më e tmerrshme që i ndodhi Maqedonisë. Gjatë këtyre 8 viteve, më të këqijat në

Mediet e robëruara: Censura e zbulon të vërtetën

на 17. 11. 2016 | | mk

Goditja më e turpshme për gazetarinë profesionale është ajo kur për çdo ditë redaktorët shkruajnë demante për lajmet që nuk i kanë publikuar.

Shkruan: Еroll Rizaov Jetoj dhe punoj si gazetar në kohë të absurdeve kur në mediet e robëruara censura në mënyrën më të mirë e pasqyron të vërtetën. Kjo është periudha më e turpshme e gazetarisë në këto katër dekada që kur jam futur në këtë profesion, pothuajse njësoj në të dy sistemet shoqërore-ekonomike dhe politike. Osea ta them më thjeshtë, harxhova 20 vite të jetës duke e kritikuar njëmendësinë dhe komunizmin dhe 20 vite të tjera shkuan për shpresat e tradhëtuara nga kapitalizmi dhe marrëzia. Së bashku me disa kolegë të mi gazetarë dhe redaktorë që në

Mediat e robëruara: A dëshirojnë gazetarët liri?

на 4. 12. 2014 | | mk
Sekretari gjeneral i IEQ – Iniciativës së Evropës qendrore, Giovanni Caracciolo di Vietri në konsultime me ministrin maqedonas për punë të jashtme, Nikolla Poposki me rastin e kryesimit me organizatën prej janarit të vitit 2015. Foto: IEQ, tetor 2014  

Apo më komode dhe më e levërdishme është pozita që të jenë në prehërin e pushtetit dhe në kosharen qeveritare.

  Shkruan: Еroll Rizaov   Sado që të duket e

Letër e hapur drejtuar presidentit të shtetit Gjorgje Ivanov

на 7. 10. 2014 | | mk
 

I nderuari president dhe profesor i Fakultetit të Drejtësisë dhe kolegu ynë gazetarë , jam i bindur  se nuk jeni indiferent , siç ju percepton publiku dhe midis nesh gazetarëve, atë që një gazetar është në burg për një tekst të shkruar disa vjet më parë në një revistë që moti është shuar .

  (Mediume të robëruara: Liri për Kezharovskin)   Shkruan: Erol Rizaov    I nderuari president

Mediat e robëruara: edhe gazetat vdesin nga varfëria

на 3. 09. 2014 | | mk

A e di dikush në vend se sa media, gazeta, televizione, radiostacione u zhdukën së bashku me gazetarët gjatë 10-15 viteve të fundit

  Shkruan: Еroll Rizaov   Presioni ekonomik mbi mediat është lufta më suptile, po aq e flliqur, nëse jo edhe më shumë se përleshjet tjera, për ta vënë gazetarinë nën kontrollin e politikës. Shkatërrimi dhe bllokada financiare është më pak e dukshme se sa dhuna politike-policore, por

Abonohuni për lajmet më të reja