verifikimiifakteve.mksitemap
verifikimiifakteve.mksitemap

‘Skenar sulmi’ pa dëshmi

on 30 - 03 - 2016       
Këtë postim mund ta lexoni edhe në: Maqedonisht

[Recension: Janeva friksësohet të vjen në mbledhje, grupi parlamentar i VMRO-DPMNE-së i ka pregaditur skenar sulmi?!]

Titulli i tekstit është provokues dhe shihet se ka për qëllim tërheqjen e sa më shumë klikimeve. Me të hyrë brenda në lajm, shohim se në brendi nuk ka asgjë nga paralajmërimi që është bërë në titull. Lajmi nuk shpjegon se çfarë sulmi dhe skenari kanë përgatitur deputetët e VMRO DPMNE-së ndaj Prokurores Speciale Katica Janeva.

 “Shkurt ka zgjatur seanca e Komisionit kuvendor për sistem politik dhe marrëdhënie mes komuniteteve, e cila duhej ta shqyrtonte Raportin e prokurores speciale, Katica Janeva. Seancën e ka hapur deputeti Vllatko Gjorçev, ndërkaq në sallë mori pjesë i gjithë grupi parlamentar i VMRO-DPMNE-së. Ai tha se në seancë ka qenë e ftuar edhe prokurorja publike, e cila nuk u paraqit, dhe seancën e ka caktuar për nesër ora 11”

Janeva friksësohet të vjen në mbledhje grupi parlamentar i VMRO DPMNE së i ka pregaditur skenar sulmiLinku deri te artikulli origjinal: Janeva friksësohet të vjen në mbledhje, grupi parlamentar i VMRO-DPMNE-së i ka pregaditur skenar sulmi?!

Data dhe koha e publikimit: 21.03.2016

Data e Recensionit: 23.03.2016

Recensues: Benjamin Arifi

Po ashtu, në tekst mungon edhe pala tjetër. Autori i tekstit nuk ka marrë prononcim nga Prokurorja Speciale se përse nuk ka marrë pjesë në seancën e Komisionit kuvendor për sistem politik dhe marrëdhënie mes komuniteteve. Sa për informim të opinionit, nga kabineti i prokurores speciale kanë njoftuar se në bazë të ligjit ajo nuk është e obliguar të paraqitet dhe të japë llogari para deputetëve të Kuvendit.

Në Kodeksin Etik të Gazetarëve thuhet se: Titulli ose paralajmërimi i kontributit patjetër të jetë në harmoni me përmbajtjen e tij.


Ky recension është përgatitur nga kuadër të Projektit të USAID-it për përforcimin e mediumeve në Maqedoni – Komponenta Shërbimi për verifikimin e fakteve nga mediumet, që implementohet nga fondacioni Metamorfozis.. Ky recension është mundësuar me përkrahjen e Agjencisë amerikane për zhvillim ndërkombëtar (USAID). Përmbajtja e analizës është përgjegjësi e autorit dhe nuk i paraqet qëndrimet e fondacionit Metamorfozis, USAID-it ose të qeverisë së SHBA-ve. Për më tepër informata për punën e USAID-it në Maqedoni, ju lutemi vizitoni ueb-faqen e USAID-it: (http://macedonia.usaid.gov) dhe faqen e USAID-it në Facebook: (www.facebook.com/USAIDMacedonia).

INFOGRAFIKU

infoVistinitostVËRTETËSIA

nuk ka fakte

pohimet jo të sakta

nuk mund të përcaktohet vërtetësia e deklaratave

infoVistinitostBURIMET E INFORMATAVE

nuk ka burime të evidentuara

nuk mund të përcaktohet

një palë

infoVistinitostPËRMABJTËSIA

jogjithëpërfshirës

ndoshta ka informata të fshehura

infoVistinitostANSHMËRIA

nuk mund të përcaktohet

nuk mund të përcaktohet

nuk mund të përcaktohet

nuk aplikohet

anshmëri politike

infoVistinitostKOMENTIMI

ka elemente të komentimit

të integruara me faktet

infoVistinitostPLAGJIATURA

vepër origjinale

nuk është theksuar autori

infoVistinitostKUALITETI I TITULLIT

dezinformon

jokreativ

senzacionalist

joadekuat

tendencioz

infoVistinitostFOTOGRAFIA

ka

adekuate

as manipulon as informon - është vënë vetëm si ilustrim

nuk është theksuar autori (burimi)

infoVistinitostGJUHA E URREJTJES

nuk ka gjuhë ofenduese

nuk ka gjuhë të urrejtjes

nuk nxit për përdorimin e dhunës

nuk diskriminon

infoVistinitostI PËRSHTATUR PËR UEB

i lexueshëm

nuk aplikohet

ka linke kontekstuale

i rregulluar në aspekt stilistik

i palidhur me tag-e

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Abonohuni për lajmet më të reja