verifikimiifakteve.mksitemap
verifikimiifakteve.mksitemap

Veshje e shtrenjtë – tekst i lirë

on 19 - 01 - 2016       
Овој напис го има и на: Maqedonisht

Рада и Прада не се делат - кариеристи_ - http___vecer.mk_makedonija_rada-i- 11

[Recension: Rada dhe Prada nuk ndahen – karrieristja nga Përzhinoja përsëri me veshje luksoze!]

Teksti është përgatitur për të kritikuar dhe ka qëllim të vetëm ta diskreditojë zëvendës-kryetaren e LSDM-së. Që në nëntitullin e kësaj përmbajtjeje mediatike paralajmërohet se ajo ka për qëllim të etiketojë dhe të njollosë. Kjo shihet nga mënyra se si prezantohet biografia e punës së Radmilla Shekerinskës.

Рада и Прада не се делат кариеристиката од Пржино повторно се луксузира ВечерLinku deri te artikulli origjinal: Rada dhe Prada nuk ndahen – karrieristja nga Përzhinoja përsëri me veshje luksoze!

Data dhe koha e publikimit: 17.01.2016 – 21:20

Data e recensionit: 18.01.2016

Recensues: Dimitar Tanurov

TË SHKATËRROHET AUTORITETI I SHEKERINSKËS!

Duke e përdorur termin “karrieriste”, artikulli e paraqet Shekerinskën si “gjuetare të pozitave dhe të pasurisë”, që ka për qëllim kryesor shpenzimin e parave, jo vetëm të popullit, por edhe të bashkëshortit të saj!

Dikush ndërton karrierë në bankë, dikush në universitet, dikush në parti, dikush në Sellarcë të Epërme, dikush tjetër në Bruksel, ndonjë i tretë në Përzhinë. Pikërisht ashtu, Radmilla Shekerinska, zëvendës-kryetarja e LSDM-së, e cila karrierën e saj e ndërtoi nëpër ambasada, në kurriz të LSDM-së, të qytetarëve dhe të kuletës së Bobos, është – karrieristja e Përzhinës.

Теksti e thekson se njeriu i dytë i opozitës ka shije “të shtrenjtë” për veshje, duke thënë se teshat që i vesh, gjoja se janë nga brende të njohura. Mirëpo, nuk ofron asnjë dëshmi të fortë për të na bindur se ështqësë ashtu. Shumat e pretenduara të veshjeve përpiqet t’i arsyetojë me fotografi nga interneti nga produkte të brendeve të njohura, të cila nuk janë identike me ato që i vesh politikanja. Në një pjesë të materialit thuhet se nuk janë të sigurtë se për çantë të cilit brend bëhet fjalë:

Çanta e saj është e brendit Prada (së paku kështu thotë Google, edhe pse hoqëm të zitë e ullirit që të konstatojmë se a është Prada apo Hermes So Kelly).

Shkruarja për lukset e përfaqësuesve të popullit është temë legjitime, nëse me të zbulohet ndonjë korrupsion ose keqpërdorim i funksionit. Poashtu, në rastin konkret nuk theksohet se Shekerinska nuk është deputete në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë. Ajo pas zgjedhjeve të vitit 2014, mori apanazhë, e cila i përfundoi gjatë verës së vitit të kaluar. Mospërmendja e kësaj informate krijon përshtypje se ajo akoma merr rrogë nga populli. Mirëpo, ky tekst jashtëzakonisht tendencioz nuk e ka ndërmend të merret me të vërtetën, por është fokusuar që ta shkatërrojë autoritetin e Shekerinskës.


Ky recension është përgatitur nga kuadër të Projektit të USAID-it për përforcimin e mediumeve në Maqedoni – Komponenta Shërbimi për verifikimin e fakteve nga mediumet, që implementohet nga fondacioni Metamorfozis.. Ky recension është mundësuar me përkrahjen e Agjencisë amerikane për zhvillim ndërkombëtar (USAID). Përmbajtja e analizës është përgjegjësi e autorit dhe nuk i paraqet qëndrimet e fondacionit Metamorfozis, USAID-it ose të qeverisë së SHBA-ve. Për më tepër informata për punën e USAID-it në Maqedoni, ju lutemi vizitoni ueb-faqen e USAID-it: (http://macedonia.usaid.gov) dhe faqen e USAID-it në Facebook: (www.facebook.com/USAIDMacedonia).

INFOGRAPHIC

infoVistinitostTRUTHFULNESS

ka fakte

nuk mund të përcaktohet saktësia e pohimeve

nuk mund të përcaktohet vërtetësia e deklaratave

infoVistinitostSOURCES OF INFORMATION

ka burime të evidentuara

zyrtare, jozyrtare

më tepër burime

një palë

infoVistinitostEXTENSIVENESS

jogjithëpërfshirës

ndoshta ka informata të fshehura

infoVistinitostBIAS

nuk mund të përcaktohet

ka shtrembërim të së vërtetës (spin)

nuk mund të përcaktohet

mban anën e një pale

anshmëri politike

infoVistinitostCOMMENTING

ka elemente të komentimit

të integruara me faktet

infoVistinitostPLAGIARISM

nuk mund të përcaktohet

nuk është theksuar autori

infoVistinitostTITLE QUALITY

dezinformon

jokreativ

senzacionalist

joadekuat

tendencioz

infoVistinitostPHOTOGRAPH

ka

adekuate

manipulon

nuk është theksuar autori (burimi)

infoVistinitostHATE SPEECH

gjuhë ofenduese

nuk ka gjuhë të urrejtjes

nuk nxit për përdorimin e dhunës

nuk diskriminon

infoVistinitostEDITED FOR THE WEB

mesatarisht i lexueshëm

elemente solide multimediale

nuk ka linke kontekstuale

pjesërisht i rregulluar në aspekt stilistik

i palidhur me tag-e

Abonohuni për lajmet më të reja