verifikimiifakteve.mksitemap
verifikimiifakteve.mksitemap

All posts by Тамара Чаусидис

Për vetëvrasjet nuk informohet

на 9. 12. 2016 | | mk

Gjithmonë është e tmerrshme kur vdes ndonjë njeri, e ndoshta edhe më e tmerrshme kur ai ia merr jetën vetëvetes. Kjo është informatë që shtang, lajm që nxjerr në pah çështje serioze, mirëpo ato janë çështje personale që nuk zgjidhen në auditorin publik

Shkruan: Таmara Çausidis Në kërkim të lajmeve “që shiten” sot nuk kursehet askush. Për personat publikë ky është çmimi që duhet të pajtohen ta paguajnë. Mediet shpeshherë i referohen interesit publik, të drejtës së publikut për të ditur dhe kjo me të vërtetë është kështu. Nuk ka amnesti, nuk kursehen ata që kanë vendosur të veprojnë nën syrin e publikut, mirëpo si qëndron puna me njerëzit e thjeshtë anonimë? A guxojmë që pjesën e tyre intime ta

Dëgjoni korrespodentët

на 19. 09. 2014 | | mk, en

Kushtet për punë të gazetarëve të Maqedonisë janë të këqija, kjo është një temë e absolvuar, por kushtet e korrespodentëve të Maqedonisë me një fjalë janë – të pamundshme! Thjesht është e pamundur të jeni të mirë, kualitativë, profesionalë kur jenë shndërruar në tezgaxhi prej një medieje në medie tjetër. Dhe e gjithë kjo më shpesh – me angazhim honorarik, që është eufemizëm për punë në të zezë.

  Shkruan: 

Eliminimi ekonomik i gazetarëve e zëvendësoi atë fizik

на 18. 06. 2014 | | mk
 

Ata që akoma kanë punë nëpër redaksi ku debatet e mëparshme redaktuese janë zëvendësuar me një zinxhir vertikal komandues, që do të thotë “e publikon ose nuk e publikon atë që të thuhet dhe ashtu siç të thuhet”. Pavarësia redaktuese ose gazetareske janë terme që kanë status të krijesave mitologjike, askush në nuk beson në to.

  Shkruan: Таmara Çausidis   Largimet e reja nga puna në televizionin ALFA

Nën hijen e manave

на 19. 05. 2014 | | mk
 

Kush ka ngrënë mana e di: përveç që duart, goja dhe dhëmbët do të marrin ngjyrë vjollce të errët, njollat nga manat thjesht nuk fshihen.

  Në fillim të shekullit të kaluar në Split dhe në disa qytete të tjera të Dalmacisë, shëtitorja pranë bregut të detit, “riva”, siç e quajnë, ishte me radhë manash. Derisa banorëve lokalë nuk u erdhi deri në majë të hundës nga frutat e

Abonohuni për lajmet më të reja