verifikimiifakteve.mksitemap
verifikimiifakteve.mksitemap

All posts by Valon

Raportim (jo)etik: A ndikojnë mediat në numrin e vetëvrasjeve?

на 19. 08. 2013 | | mk
Раце на кои е напишан бројот од националната телефонска линија за превенција на самоубиства од САД
Shkruan: Zharko Trajanoski, magjistër për të drejtat e njeriut “Një nga faktorët që ndonjë person të lëndueshëm mund ta çojnë të bëjë vetëvrasje është edhe publiciteti që aktit të tillë ia japin mediat” (Doracak për etikën në gazetari) Gazetarët duhet të jenë të vetëdidjshëm se raportimi për rastet e vetëvrasjeve është detyrë komplekse që mund të hapë shumë dilema etike dhe sfida. Medita shpesh kritikohen se me dhënien publicitet të

Si keqpërdoren burimet e informatave në media?

на 13. 08. 2013 | | mk
Edhe pse parimi  i atribuimit në mediat e Maqedonisë është miratuar pothuajse para dy dekadash, akoma hasim në artikuj pa asnjë burim të informatave dhe të tillë ku burimet nuk emërtohen ose vendosen gabimisht që të mashtrohet lexuesi, ndërsa problem serioz është edhe përdorimi i burimeve të njëanshme, pa mos u respektuar obligimi etik që të dëgjohet edhe pala tjetër. Shkruan: Biljana Iliq

Si deri te intervista e mirë?

на 13. 08. 2013 | | mk
Како до добро интервју?
Shkruan: Xvezdan Georgievski Në qarqet gazetareske zakonisht ekziston bindja se intervista është forma më e lehtë e gazetarisë. Në fakt, gjithçka varet nga personi që intervistohet. Gazetari mund t’i ketë edhe pyetjet më të mençura në botë, por nëse bashkëbiseduesi nuk është i disponuar ose thjesht nuk ka çka të thotë, atëherë rezultati është – intervistë e keqe. Dhe e kundërta, nëse personi që intervistohet është i mençur, elokuent dhe

Recension: Bakalli nga Kërçova paguan 1,88 milionë euro për aksione të “Evropa”-s

на 29. 07. 2013 | | mk
Kontributi për një aktivitet, në shikim të parë, të zakonshëm në bursë, në këtë portal fiton përmasa të lajmit të klasit të parë, madje edhe sezacionit, për shkak të zbulimit të identitetit të personit juridik që ka blerë aksione të fabrikës “Evropa” nga Shkupi. Ky lajm i zgjeruar dëshmon se lajmet  e mëdha ndonjëherë gjenden në mesin e atyre të voglave, gjërave të përditshme, vetëm nëse tregohet pak më tepër kërshëri, gjegjësisht kur një lajmi do t’i jepet përmbajtësi më e madhe. Linku deri te artikulli origjinali: Bakalli nga Kërçova paguan 1,88 milionë euro për aksione të “Evropa”-s Data dhe koha e publikimit: 15.07.2013, 14:29 Data e recensionit: 16.07.2013 Recensuesi: Ljubomir Kostovski Vërtetësia: ”Kompania kërçovare për tregti me pakicë, në

Abonohuni për lajmet më të reja