verifikimiifakteve.mksitemap
verifikimiifakteve.mksitemap

All posts by Adrian Kerimi

Recension: Për 10 ditë u dhanë mbi 5 mijë vërtetime për azil

на 3. 07. 2015 | |
Burimet zyrtare janë të rëndësishme për gazetarët, ato gjithmonë duhet të citohen. Por burimet zyrtare janë vetëm njëra palë në një zhvillim dhe për çështje të caktuara edhe ato duhen verifikuar apo sfiduar.
Tekstin që po e recensojmë nuk citon burimin por dhe tregon se për informim më të plotë duhen më shumë informacione.   Linku deri te artikulli origjinal: Recension: Për 10 ditë u dhanë mbi 5 mijë vërtetime për

Recension: Deputetët e BDI-së votojnë ligjet e VMRO-së, VMRO prapë nuk ju beson!

на 2. 07. 2015 | |
Gazetari gjatë raportimit nuk duhet të jetë tendencioz qoftë për të nënvlerësuar, ose për të mbivlerësuar subjektet në lajm, mbi bazën e gjykimeve të tij.
Tek lajmi që po recensojmë vihet re ky fenomen por edhe fakti që lajmi ka vetëm hamendje, që mund të ngrihen me të drejtë nga gazetarët, por jo edhe të botohen nëse nuk verifikohen.   Linku deri te artikulli origjinal: Recenzion: Deputetët e BDI-së votojnë ligjet

Recenzion: Psikologët thonë se Naser Eshtrefi ka qenë i vetëdijshëm në vrasjen e Angell Petkovskit

на 30. 06. 2015 | |
Çdo artikull gazetarie gjithmonë do të duhet të përmbajë dy ose më shumë palë që përfshihen në një ngjarje që raportohet.
Teksti të cilit i bihet recension nuk e ka të përfshirë këtë parim. Në këtë rast bëhet fjalë për raportimin mbi një gjykim ku në tekst përcillen vetëm deklaratat ndaj të akuzuarit, por jo edhe ato të mbrojtjes.   Linku deri te artikulli origjinal: Recenzion: Psikologët thonë se Naser

Recenzion: Bashkë me “Besën” dështuan edhe ato subjekte që mbështetën atë

на 29. 06. 2015 | |
Fotografitë janë gjithashtu mjet që përdor gazetaria për të përcjellë informacione. Profesionale është që ato të kenë tekst shoqërues i cili shpjegon zhvillimin e kapur në fotografi.
Fotografia dhe teksti të cilit i bëhet recension tenton të sugjerojë se si publiku duhet ta shohë ngjarjen. Parimet profesionale të gazetarisë thonë se publiku vet nxjerr përfundimin nga materialet e gazetarëve. Linku deri te artikulli origjinal: Recenzion: Bashkë me “Besën” dështuan edhe

Abonohuni për lajmet më të reja